Nilai SAKIP Provinsi Kepulauan Bangka Belitung Melonjak, Provinsi Sumsel Ajak Knowledge Sharing

Pangkalpinang. Lonjakan nilai Sistem Akuntabilitas Kinerja Instansi Pemerintah (SAKIP) Provinsi Kepulauan Bangka Belitung pada tahun 2019 menjadi perhatian Pemerintah Provinsi Sumatera Selatan.

Pemerintah Provinsi Sumatera Selatan sampai mengirimkan Tim SAKIP-nya yang terdiri dari Bappeda, Inspektorat dan Biro Organisasi untuk melaksanakan knowledge sharing dari tanggal 5-7 November 2020, di Provinsi Kepulauan Bangka Belitung.

M. Adhie Martadhiwira, Ketua Rombongan Tim SAKIP Pemerintah Provinsi Sumatera Selatan mengatakan, lonjakan nilai SAKIP Pemerintah Provinsi Kepulauan Bangka Belitung di tahun 2019 merupakan yang tertinggi se-Sumatera.

"Lonjakan nilai inilah yang menjadi perhatian, kami ingin mengetahui apa saja yang telah dilakukan Pemerintah Provinsi Kepulauan Bangka Belitung, sehingga kami dapat terus meningkatkan kualitas SAKIP di Provinsi kami", kata M. Adhie Martadhiwira di ruang Pulau Ketawai, Kantor Bappeda Kep. Babel, Jum'at (06/11).

Pada saat menyambut Tim SAKIP Provinsi Sumatera Selatan, Kepala Bappeda Kep. Babel, Fery Insani mengatakan capaian nilai SAKIP menjadi perhatian bagi Provinsi Kepulauan Bangka Belitung.

"Gubernur dan Wakil Gubernur terus memberikan dukungan dan kami juga berupaya untuk membenahi apa yang menjadi kekurangan, sehingga nilai SAKIP Pemerintah Provinsi Kepulauan Bangka Belitung terus membaik", kata Fery Insani.

Bangka Belitung’s SAKIP Grade Increases, South Sumatera Province Requests Knowledge Sharing

Pangkalpinang. The increasing grade of Bangka Belitung Province’s Integrated Government Performance Accountability System (SAKIP) of 2019 has drawn the attention of the Provincial Government of South Sumatera.

This has made the Provincial Government of South Sumatera sent its SAKIP team consisting of Bappeda, Inspectorate and Organization Bureau to carry out knowledge sharing in Kepulauan Bangka Belitung Province from 5 – 7 November 2020.

M. Adhie Martadhiwira, the leader of the team said that the increase of Provincial Government of Kepulauan Bangka Belitung’s SAKIP grade in 2019 was the highest in Sumatera region.

“The hike of the grade has drawn our attention, we want to know what the Provincial Government of Kepulauan Bangka Belitung had conducted [to achieve the grade], so that we can keep increasing the quality of SAKIP in our province”, M. Adhie Martadhiwira said in Pulau Ketawai Room, at the office of Bappeda of Kepulauan Bangka Belitung.

When welcoming the SAKIP team of South Sumatera Province, the Head of Bappeda of Kepulauan Bangka Belitung, Fery Insani said that SAKIP grade achievement has been the attention of Kepulauan Bangka Belitung Province.

“The governor and deputy governor keep giving the support and we also keep working on fixing what is lacking, so that the grade of the SAKIP of Kepulauan Bangka Belitung continues to improve”, Fery Insani said.

Editor & Translator: Rusni Budiati